Website vernieuwd

Deze website is per 29-11 vernieuwd! Hij ziet er daardoor iets anders uit dan je bent gewend. Verder werkt alles zoals vanouds.

Let erop dat het adres is veranderd: NarcismeGids.com


Meer weten

Slachtoffer van Narcisme

Als jij in een relatie zit met een persoon die lijdt aan narcistische persoonlijkheidsstoornis kan je leven in een nachtmerrie veranderen. Misbruik en manipulatie kunnen de boventoon krijgen in je relatie en een uitweg lijkt soms moeilijk of onmogelijk te vinden. Wanneer je houdt van of verliefd bent op een narcist, ben je al in zijn ban. Narcisten zijn er op uit om mensen in te palmen. Zodra dit gebeurd is en de emotionele band daar is, zet de narcist zijn klauwen in zijn “slachtoffer” en laat niet meer snel los.

Een narcist kan in het begin van de relatie vaak overkomen als de perfecte partner. Hij is interessant, straalt zelfvertrouwen uit, is lief en gedraagt zich liefdevol. Dit is echter allemaal schijn. Natuurlijk is niet iedere narcist hetzelfde en zijn er vele eigenschappen die een narcist kan bezitten. Feit is en blijft dat een narcist zichzelf de belangrijkste persoon op aarde vindt. Een persoon die lijdt aan narcistische persoonlijkheidsstoornis kan vaak alleen van zichzelf houden. Ruimte voor liefde voor anderen is er niet.

Aandachtsgeil

Narcisten zijn erop uit om aandacht te krijgen. Ze willen graag op een voetstuk geplaatst worden en mensen om zich heen hebben die dit doen. De partner is hiervoor natuurlijk de uitgesproken persoon en deze wordt dan ook vaak op een dwingende manier gecontroleerd en op verschillende manieren gemanipuleerd. De narcist zal al je aandacht opeisen, zal het niet accepteren als er aandacht gaat naar anderen, wil continu bevestiging van je liefde en wil door je geadoreerd worden. Daarnaast zal je merken dat hetgeen jij voor de narcist doet, nooit goed genoeg is. De aandacht die je geeft is nooit genoeg en hetgeen wat je doet nooit goed genoeg. De aandacht die jij van de narcist ontvangt is echter koel en berekenend. Het is alleen maar gericht op het tevreden houden van het “slachtoffer”.

Destructieve relatie

Een relatie met iemand die lijdt aan narcistische persoonlijkheidsstoornis is vrijwel altijd een destructieve relatie. De narcist is zo op zichzelf gespitst en zal er alles aan doen om aandacht van jou en anderen te verkrijgen. Op zeer sluwe wijze weten narcisten vaak misbruik te maken van hun partners door emotioneel misbruik. Soms komt er agressie en fysiek misbruik bij. Voor een slachtoffer van narcisme is dit een moeilijke situatie en kan het voelen als een “emotionele spagaat”.

Door jouw verliefdheid of “houden van” is het natuurlijk moeilijk om je tegen je partner te keren en bij hem weg te gaan. Zeker als je niet precies weet waar dit gedrag bij je partner precies vandaan komt. Een destructieve relatie tast heel je bestaan aan. Je voelt je ongelukkig, je gezondheid gaat achteruit, je voelt je slap en moe en je eigen persoonlijkheid begint langzaam aan te veranderen. Je bent jezelf niet meer en de relatie vreet aan je energiegehalte. Mensen die in een relatie zitten met een narcist zien vaak hun hele eigen identiteit verdwijnen. Kortom: je bent een slachtoffer van narcisme.

Illusie

Houden van of verliefd zijn op een persoon die lijdt aan narcistische persoonlijkheidsstoornis is een illusie. De narcist is een bodemloze put en hoeveel liefde en aandacht je er ook aan schenkt, het zal nooit genoeg zijn. En deze liefde zal ook nooit werkelijk beantwoord worden en de aandacht die je terug ontvangt is niet oprecht. Je bent slachtoffer geworden van de narcist en het is aan jezelf om een einde te maken aan dit misbruik, hoe moeilijk het ook is. Lees hier meer over loskomen van een narcist.

Click Here to Leave a Comment Below