Website vernieuwd

Deze website is per 29-11 vernieuwd! Hij ziet er daardoor iets anders uit dan je bent gewend. Verder werkt alles zoals vanouds.

Let erop dat het adres is veranderd: NarcismeGids.com


Meer weten

Onze relatie was op een leugen gebaseerd

Het is nu drie maanden geleden dat hij de deur uitliep en kijk ik terug op een relatie die op een leugen was gebaseerd.

Twee en een half jaar was het te mooi om waar te zijn. Hij reisde voor ‘zaken’ naar Duitsland, Amsterdam, Spanje en Groningen. Nu weet ik in iedere stad een andere vrouwelijke schat.

Hij heeft me achtergelaten met Chlamydia, gelukkig zijn alle vage klachten nu voorbij. Gelukkig is alle vaagheid nu voorbij.

Hoe gemakkelijk hij mijn leven in is gewandeld en nu weer uitgewandeld is onbegrijpelijk. Des te harder komt het besef dat ik zo blind ben geweest. De manipulatieve signalen waren er, alleen heb ik ze totaal genegeerd.

Tegelijkertijd ben ik dankbaar dat ik nu hier ben en mijn ogen weer open zijn gegaan. Dat ik mijn eigen kracht weer terug heb gevonden.

Al moet ik wel zeggen dat het gaat met ups-and-downs. Er sluipt twijfel in mijn hart, die zo heftig geraakt is. Waar ga ik naar toe met al mijn woede? Met al het onrecht waar ik nu mee in mijn schoot zit? Ik wil niet mijn omgeving besmeuren met mijn pijn, daar heeft niemand wat aan.

Toch maar even raad vragen op YouTube bij Thich Nath Hanh. Hij zegt:

“Kijk naar de man, wat zie je? Als hij gelukkig was zou hij nooit gedaan hebben wat hij deed. Hij denkt dat wanneer hij op deze manier handelt hij minder pijn zal lijden. Want wanneer hij pijn heeft is het natuurlijk voor hem om anderen om hem heen ook pijn te laten lijden. Hij is een slachtoffer van zijn eigen pijn.”

Boos zijn over wat gebeurd is zinloos, want ik kan het niet meer veranderen. Ik kan hem ook niet veranderen. Zoals mijn vriendin tegen mij zei: “You can’t reason with madness. Stop met het willen begrijpen, want dan maak je jezelf gek.”

Ik lees alles over narcisme, pathologische leugenaars en manipulatief  gedrag. Ik schrijf alles op wat voor mij van belang is en dan merk ik vanzelf dat het tijd is om ook dat te laten gaan. Verbranden, begraven of in de zee gooien, ik ben er nog niet over uit.

Als het moment daar is zal ik er klaar voor zijn om alles achter me laten. Ik geef mezelf nu de tijd om te helen. Want wanneer je in je rug wordt geschoten door een man waar ik met heel mijn hart en ziel van heb gehouden, is het zorgvuldig zoeken naar alle stukjes van mijn gebroken hart.

Mijn liefde is echt

Mijn twijfel bevestigd

Ik laat het me niet overnemen

Ik ben puur en mooi

Dat blijft onaangetast

De liefde overwint alles

Het verleden is gebeurd

Het heeft me hier gebracht

Dichterbij mijzelf

Dichterbij mijn bestemming


Dit verhaal is ingezonden door een van onze bezoekers. Wil jij ook je ervaring delen? Kijk dan even bij Wij zoeken jouw verhaal.

Click Here to Leave a Comment Below