Over Ons

De website die je nu bekijkt, NarcismeGids.com, was eerder bereikbaar onder de naam NarcistischePersoonlijkheidsstoornis.nl

Het nadeel van die eerdere naam is dat deze de lading niet helemaal dekte. Want je mag officieel pas spreken van een persoonlijkheidsstoornis nadat er een diagnose is gesteld door een daartoe bevoegde hulpverlener.

Het is voor hulpverleners vaak lastig deze diagnose te stellen. En voor leken al helemaal.

NarcismeGids

Daarom hebben we de naam van deze website eind 2019 veranderd in NarcismeGids.

Deze naam past beter bij het doel van onze website, namelijk het verspreiden van kennis over de impact van narcistische mishandeling en het delen van tips over narcistisch gedrag onder slachtoffers, omstanders en hulpverleners. Zonder een etiket op mensen te willen plakken en zonder diagnoses te gaan stellen.

Een narcistische persoonlijkheidsstoornis is namelijk een bijzondere aandoening. Bijzonder in die zin dat het meestal de mensen uit de omgeving van deze persoon zijn die bij de hulpverlening aankloppen omdat zij tegen problemen aanlopen. Niet de persoon zelf, die ervaart meestal geen problemen. Hierdoor blijft een officiƫle diagnose uit.

De problemen waarvoor men aan de bel trekt kunnen variƫren van getreiter en terugkerende conflicten tot geestelijk/lichamelijk geweld, PTSS (post-traumatische stressstoornis) en de psychische gevolgen van ouderverstoting bij (groot)ouders en kinderen.

Doel van deze website

Bespreekbaar maken

Met deze website willen we het onderwerp Narcisme en de verstrekkende gevolgen ervan uit de schaduw halen en bespreekbaar te maken. We hebben gemerkt dat er bij slachtoffers nog veel schaamte is om te praten over wat zij hebben meegemaakt.

Daarnaast is er nog sprake van veel ongeloof bij naasten (en helaas vaak ook bij de hulpverlening). De verhalen van slachtoffers zijn soms namelijk zo bizar dat je bijna niet kunt geloven dat zoiets echt kan gebeuren. Dit komt omdat er bij veel mensen nog weinig bekend is over narcisme.

Herkennen

Daarom willen we naast het bespreekbaar maken van narcisme ook informatie bieden die je helpt bij het herkennen van narcisme. Narcisten gebruiken diverse technieken en als je eenmaal weet hoe deze technieken werken kun je ze leren herkennen en jezelf ertegen beschermen.

Herstellen

Het samenleven met een narcist kan diepe sporen nalaten. Weet dat het mogelijk is om daarvan te herstellen! Op deze website vind je een lijst van gespecialiseerde hulpverleners en hoopgevende ervaringsverhalen.

Hulpverleners

Tenslotte bieden we ook informatie speciaal voor hulpverleners die in hun beroep te maken hebben met narcisme en de verstrekkende gevolgen ervan. Denk hierbij aan jeugdbeschermers, rechters en advocaten, mediatoren en andere hulpverleners.

Wij hopen dat je door het lezen van onze informatieve artikelen wordt voorzien van waardevolle informatie die je nodig hebt over dit specifieke onderwerp.

Bezoekers van deze site kunnen anoniem hun ervaringen delen. Wil jij jouw verhaal ook delen? Je helpt onze bezoekers daar enorm mee. Kijk op Ervaringen gezocht voor meer informatie.