Website vernieuwd

Deze website is per 29-11 vernieuwd! Hij ziet er daardoor iets anders uit dan je bent gewend. Verder werkt alles zoals vanouds.

Let erop dat het adres is veranderd: NarcismeGids.com


Meer weten

Helpende instanties

Uit de vele reacties op deze website en vragen via e-mail blijkt dat het vaak niet duidelijk is waar je als slachtoffer terecht kunt voor hulp. Hieronder vind je een aantal instanties waar je terecht kunt met vragen en problemen.

Deze instanties kunnen je op verschillende manieren bijstaan, zowel in het omgaan met de narcist als met het beëindigen van het contact met de narcist.

“Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alléén te doen.”

Erover praten

In het contact met een narcist, of dat nu een van je ouders is, je partner of je kind, is het uiteindelijk soms moeilijk om nog onderscheid te kunnen maken tussen wat normaal is en wat abnormaal of zelfs onacceptabel.

Twijfel je aan jezelf of wil je graag een en ander op een rijtje zetten? Dan kan een gesprek met een derde persoon uitkomst bieden.

Dit kan iemand uit je omgeving zijn, maar soms willen mensen niet geloven wat je te vertellen hebt. Ook kun je bang zijn voor de gevolgen van het vertellen.

Je kunt altijd met onderstaande nummers bellen. Deze mensen zitten klaar voor jou en je verhaal.

Luisterend oor (telefoon en mail)

Sensoor is een hulpdienst die jou een luisterend oor biedt. Je kunt (anoniem) bellen, chatten of mailen met iemand die jou serieus neemt en naar je luistert.

Door je verhaal te vertellen kun je zelf vaak nieuwe inzichten krijgen. De telefonische hulpdienst is 24 uur per dag bereikbaar en wordt gerund door betrokken vrijwilligers met levenservaring.

Contact: 0900-0767 (5 cent per minuut) of lokaal tarief via een lokaal nummer. Meer informatie vind je op www.sensoor.nl

Kinderen

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan kun je gratis en anoniem bellen met de Kindertelefoon. Ook kun je je vraag stellen via de chat of het forum. Je hoeft je echte naam niet te zeggen, want de Kindertelefoon is anoniem en vertelt nooit iets door aan anderen.

De Kindertelefoon is elke dag bereikbaar van 14:00-20:00. Contact: 0800-0432. Meer informatie vind je ook op www.kindertelefoon.nl

Psychische hulp

Professionele psychische hulplijn

Korrelatie is een hulpdienst voor professionele psychische en psychosociale hulp. Je kunt anoniem bellen, chatten of mailen. De telefonische hulpdienst is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00-18:00. De telefonische hulpdienst wordt gerund door psychologen en maatschappelijk werkers. Contact: 0900-1450 (15 cent per minuut). Meer informatie vind je op www.korrelatie.nl

Geweld

Wanneer er eenmaal lichamelijk, psychisch of seksueel geweld wordt gebruikt, gaat dit bijna nooit vanzelf over. Praat erover.

Stalking en/of geweld

Heb je te maken (gehad) met stalking en/of geweld? Stichting Zijweg biedt een luisterend oor, advies en lotgenotencontact. Stichting Zijweg kan jou, als je dat wilt, ook doorverwijzen naar gespecialiseerde instanties. Denk hierbij aan advocaten of vrouwenopvang.

Stichting Zijweg richt zich enkel op vrouwelijke slachtoffers. www.stichtingzijweg.nl

Huiselijk geweld

VeiligThuis biedt hulp en advies. Voor als het bij jou thuis niet goed gaat of als je je zorgen maakt om iemand anders. VeiligThuis is 24 uur per dag bereikbaar op het gratis nummer 0800-2000 en via de website: www.vooreenveiligthuis.nl

Zwanger

Zwanger

Ben je zwanger, moet dit geheim blijven en kan/mag je de baby niet houden? Je kunt dag en nacht bellen met Beschermde Wieg voor tips, advies en hulp via het gratis nummer 0800-6005. Ook als je al weeën hebt en op het punt staat zonder hulp te gaan bevallen. Vind je het fijner om je  hulpvraag via Whatsapp te stellen, dan kan dat ook via 06-11116565.

Ongewenst zwanger

FIOM bied jou hulp bij het uitzoeken wat er mogelijk is in jouw situatie en het maken van keuzes.

(V)echtscheiding en kinderen

Scheiden van een narcist kan een hel zijn, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Op de website van Neutraal Ouderschap vind je tips om uit de strijd te blijven op zo’n manier dat de situatie zo rustig en stabiel mogelijk blijft voor de kinderen. Ook organiseren zij bijeenkomsten en geven individueel advies.

Overige hulp

Juridisch

Slachtofferwijzer heeft een handige lijst van instanties voor juridische hulp bij huiselijk geweld.

Voor professionele hulpverleners

Wil je jouw hulpverlener meer informatie laten lezen over narcisten en hoe zij steeds onder de radar van de hulpverlening kunnen blijven werken? Laat ze dan de informatie op de website van De Apate lezen.